Home

Jaarlijks verlof  - Congé annuel

vanaf 12/11 terug open woensdag 11/12
A partir de 12/11 ouvert le mercredi 11/12

Met grote vreugde en enthousiasme presenteren wij u onze feestelijke menu’s ter gelegenheid van het einde jaar.

Onze kerst en nieuwjaarmenu kan u hieronder vinden.

Met kerstavond 25/12 en oudejaarsavond 31/12 is enkel de menu verkrijgbaar.

Kerstdag en nieuwjaarsdag kan er ook aan de kaart gegeten worden.

Op  oudejaarsavond 31/12 zijn wij open vanaf 19 uur en vragen we om niet later

dan om 20 uur te komen. Reservatie verplicht en  voor 24/12 en 31/12 vragen we om na telefonische

reservatie (050/411074) het bedrag te storten op rekening nummer : BE96 0689 1002 2705

OUDEJAARSMENU ASSORTIMENT 119

HAPJES met glaasje bubbels of aperitief naar keuze

VOORGERECHT BOUCHÉ ROYAL Pastei van hoevekip, kalfszwezerikken, gehaktballetjes van kalf, wilde boschampignons

SOEP CAPPUCCINO VAN GRIJZE NOORDZEEGARNAAL

HOOFDGERECHT PATRIJSFILET Gratin dauphinois, rode portosaus, in huis gefermenteerde zuurkool

DESSERT SIBERIENNE 2025

 

KERSTMENU 66

KERSTHAPJE

VOORGERECHT KROKETJES VAN FAZANT winters slaatje

HOOFDGERECHT GEKONFIJTE EENDENBOUT pompoenpuree, gecarameliseerde chiconette , brasvar spek, shitake-wildsaus

DESSERT MOELLEUX CHOCOLAT vanille ijs

 

Nous sommes ravis de vous présenter nos délicieux menus de Noël et du nouvel An.

Nous servons que le menu réveillon du Nouvel An le 31/12.
Vous pouvez également manger à la carte le jour de Noël et le jour de l'An.
Le réveillon du Nouvel An 31/12 nous sommes ouverts à partir de 19h et nous demandons au plus tard
d' arrivez à 20 heures. Uniquement sur réservation, pour  le 31/12 nous demandons une réservation par téléphone
(050/411074) et de verser le montant sur le numéro de compte : BE96 0689 1002 2705

MENU NOUVEL AN 119

ASSORTIMENT D’AMUSES-BOUCHES un verre de fines bulles ou un apéritif au choix

ENTREE BOUCHÉE ROYAL Feuilleté au poulet fermier, ris de veau, boulettes de veau, champignons des bois

SOUP CAPPUCCINO DE CREVETTES GRISES DE LA MER DU NORD

PLAT PRINCIPAL FILET DE PERDRIX Gratin dauphinois, sauce au porto rouge, choucroute maison

DESSERT SIBERIENNE 2025

 

MENU NOËL 66

MISE EN BOUCHE DE NOËL

ENTREE CROQUETTES DE FAISAN salade hivernal

PLAT PRINCIPAL CUISSE DE CANARD CONFITE purée de potiron, chiconette caramelisée, lard brasvar, sauce gibier-shitake

DESSERT MOELLEUX AU CHOCOLAT glace vanille

VOORGERECHTEN | ENTREE

Wild - Gibier

Gevogelteroomsoep, boschampignons
Crème de volaille, champignons des bois                   8
Carpaccio van ree, notensla
Carpaccio de chevreuil, roquette                         17
Gebakken eendenlever, appeltjes                    23
Foie gras poelé, pommes

 

Borstfilet van fazant, witloof, knolselderpuree,
    roomsausje boschampignons                         27
Filet de faisan, chicons, purée céleri-rave, sauce crème
     aux champignons des bois  
Filet van hazenrug, peperroomsaus, appeltje, veenbessen, rode kool        25
Filet de râble de lièvre, sauce poivrade, pomme aux airelles, chou rouge    
Hertenkroontje, verfijnde wildsaus, puree van spruitjes                 31
Couronne de faon, sauce de gibier améliorée, purée choux de Bruxelles        
Stoofpotje van fazant, kalfsgehaktballetjes, worteltjes,
    wilde boschampignons                             27
Civet de faisan, boulettes de veau, champignons des bois  

 

 

Openingsuren

 

woensdag tot zondag keuken open van 11u30 tot 14u30 mogelijk tot 15u enkel hoodschotel gesloten van 15u30 tot 17u30 terug open tot 21u 30

Heures d 'ouverture

Lundi et mardi fermé
Du mercredi au dimanche cuisine ouverte à partir de 11h30 a 14h30 fermée de 15h30 à 17h30

 

 

 

 

Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:

 

 

Werken met streek-eigen producten

De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.

Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.

Werken met seizoensgebonden producten.

We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.

Werken met succulente specialiteiten

Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.

Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust

Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…

Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..

Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.

De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren