Home

Woorden kunnen niet altijd hetzelfde uitdrukken als een Valentijn-avond beleven in het restaurant Venitien in Blankenberge.
Een gezellig tafeltje voor twee, een kaarsje, een succulente Valentijn-menu en een heerlijk flesje wijn.
En dat alles op de Zeedijk van Blankenberge. Reserveer Uw tafel telefonisch 050- 411 074 of langs resengo

 

Menu St. Valentijn
Menu Saint Valentin

 €49

11/2 – 13/2

Gebakken St-Jakobsnoot, risotto van Quinoa, espuma van kreeft
St-Jacques au four, risotto deQuinoa, espuma de homard

of  - ou

Hartje van rundstartaar, gepekelde groentjes
Cœur de tartare de bœuf,Pickels de légumes de saison

***

Skrei in amandelkorst, blankeboter,  brocollipuree
Skrei en croûte d’amandes, beurre blanc

of  - ou

Pluma Iberico, mousseline Piccadily wortelpuree
Pluma iberico, mousseline Piccadily, purée de carottes

*** 

Tiramisu met Baileys - Tiramisu au Baileys

Met 2 glazen aangepaste wijnen en aperitief + €23
Avec 2 verres devin d’accompagnement et apero + €23

Venitian Love Spritz
Witte wijn- Vin Blanc: Pouilly Fumé de Ladoucette
Rode wijnVin rouge: Chateau de la Commanderie

 

 

 

 

Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:

 

 

Werken met streek-eigen producten

De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.

Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.

Werken met seizoensgebonden producten.

We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.

Werken met succulente specialiteiten

Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.

Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust

Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…

Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..

Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.

De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren