Home

Menu Kerst – Menu de Noël € 47
25/12/2022

Romige garnalen bisque – Bisque de crevettes cremée

of / ou

St. Jakobsnootjes , San Danielle ham, blonde leffe saus

Coquille St Jacques, jambon San Danielle  sauce à la leffe blonde

***

Fazant filet, romig sausje  wilde paddenstoelen, gebakken witloof

Filet de faisan, sauce crème aux champignons des bois, chicons poêlés

***

Moelleux met vanille ijs  - Moelleux glace vanille

 

Menu Nieuwjaar  - menu de Nouvel an  € 49

01/01/2023

Gevogelte roomsoep - Crème de volaille 

of / ou

3 Gegratineerde oesters met spinazie

3 Huîtres gratinées au champagne et épinards

***

½ Kreeft Thermidor   - ½ Homard Thermidor

***

Crème brulée met Grand marnier

Crème brulée au Grand marnier

 

Indien u van deze menu’s wil genieten gelieve te reserveren langs resengo of tel nr 050/411074

Si vous souhaitez profiter de ces menus, veuillez réserver via resengo ou tel no 050/411074

 

TAKE AWAY

Bestellen kan alle dagen maar niet tijdens de dienst 12 tot 14 u en 18 tot 21 u

Vous pouvez commander tous les jours mais pas pendant le service 12 à 14h et 18 à 21h

TAKE AWAY 24 EN 31 DECEMBER

Afhalen tot 14u30 - Prise en charge jusqu'à 14h30 op 24/12 en 31/12

Bestellen = betalen / Commander = payer
BE96 0689 1002 2705

Voorgerechten - Entrée

Gevogelteroomsoep, boschampignons / Crème de volaille, champignons des bois 1 L                    16

Pittige kreeftensoep | Bisque de homard 1 L                                                                                     20

4 Garnaalkroket | Croquette aux crevettes                                                                                        18

Garnaalsoep | Bisque de crevettes 1 L                                                                                             18

Hoofgerechten – Plats principals

Stoofpotje van fazant, kalfsgehaktballetjes, worteltjes, wilde boschampignons                                 27
Civet de faisan, boulettes de veau, champignons des bois

Vispannetje in kreeftensaus –Poêlée de poissons Nantua                                                               29

Stoofpotje van varkenswangetjes met bruine leffe, groenten                                                           24
Ragoût de joue de porc à ia leffe brunne,  légumes  

Kabeljauw Florentine (spinazië) –Cabillaud Florentine (epinards)                                                    31

Kreeft – Homard « Belle Vue » (+/- 500gr.)                                                                                       35

Kreeft in de look – Homard à l’ail (+/- 500gr.)                                                                                    40

Lasagne (+/- 500gr.)                                                                                                                         15

Balletjes in tomatensaus  - Boulettes sauce tomates                1L                                                    15

Bolognaise                                                                                1L                                                    14

Koninginnehapje – Bouchée à la Reine                                    1L                                                    15

Aardappel puree – purée de pommes de terre         (+/- 500gr.)                                                         5

 

Openingsuren

Wij zijn gesloten op zaterdagavond 24/12 en 31/12
Nous seront fermé le samedi soir 24/12 et 31/12

Jaarlijks verlof van 21 november tot en met 17 december
Congé du 21 novembr'e au 17 decembre.

Maandag en dinsdag gesloten
woensdag tot zondag keuken open van 11u30 tot 14u30 gesloten van 15u30 tot 17u30

Heures d 'ouverture

Lundi et mardi fermé
Du mercredi au dimanche cuisine ouverte à partir de 11h30 a 14h30 fermée de 15h30 à 17h30

 

 

 

 

Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:

 

 

Werken met streek-eigen producten

De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.

Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.

Werken met seizoensgebonden producten.

We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.

Werken met succulente specialiteiten

Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.

Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust

Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…

Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..

Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.

De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reserveren