Kerst & Nieuwjaar
Kerstavond 24/12 en oudejaarsavond 31/12 is enkel de menu verkrijgbaar.
Kerstdag en nieuwjaarsdag kan er ook aan de kaart gegeten worden.
Op kerstavond 24/12 en oudejaarsavond 31/12 zijn wij open vanaf 19 uur en vragen we om niet later
dan om 20 uur te komen. Reservatie verplicht en voor 24/12 en 31/12 vragen we om na telefonische
reservatie (050/411074) het bedrag te storten op rekening nummer : BE96 0689 1002 2705
KERSTMENU 99
Kerst apero, hapjes
***
Fazantkroketten, herfstslaatje
of
Carpaccio van ree met notenolie, notensla, veenbessen.
***
Romige garnalen bisque
***
Borstfilet van fazant, witloof, knolselderpuree, roomsausje boschampignons
of
Kabeljauw met kruidenkorst, preipuree
***
Kerststronk
OUDEJAARSMENU 115
Cocktail 2023 , hapjes
***
St. Jakobsnootjes , San Daniele ham, butternut, hazelnoten boter
of
Herfstslaatje met gerookte eendenborstfilet en foie gras
***
Gevogelteroomsoep, boschampignons
***
Kalfsmediallon, Tierentynjus, puree van spruitjes, loofwortel, Parijse champignons
of
Griet, garnaal espuma, risotto spinazie
***
Siberienne
Noël & Nouvel An
Nous servons que le menu le réveillon de Noël le 24/12 et le réveillon du Nouvel An le 31/12.
Vous pouvez également manger à la carte le jour de Noël et le jour de l'An.
Le réveillon de Noël 24/12 et le réveillon du Nouvel An 31/12 nous sommes ouverts à partir de 19h et nous demandons au plus tard
d' arrivez à 20 heures. Uniquement sur réservation, pour le 24/12 et le 31/12 nous demandons une réservation par téléphone
(050/411074) et de verser le montant sur le numéro de compte : BE96 0689 1002 2705
MENU DE NOËL 99
Apéritif de Noël, amuses
***
Croquettes de faisan, salade d'automne
ou
Carpaccio de chevreuil à l'huile de noix, rucola, airelles.
***
Bisque crémeuse de crevettes
***
Filet de faisan, chicons, purée de céleri-rave, sauce crémeuse aux champignons sauvages
ou
Cabillaud en croûte de fines herbes, purée aux poireaux
***
Bûche de Noël
MENU NOUVEL AN 115
Cocktail 2023, amuses
***
Coquilles Saint-Jacques, jambon San Daniele, butternut, beurre de noisette
ou
Salade d'automne au magret de canard fumé et foie gras
***
Velouté de volaille, champignons de Paris
***
médaillon de veau, Tierentynjus, purée de choux de Bruxelles, carotte, Champignons parisiens
ou
Barbue, espuma de crevettes, risotto aux épinards
***
sibérienne
Wild - Gibier
Gevogelteroomsoep, boschampignons - Crème de volaille, champignons des bois 8
Gebakken eendenlever, appeltjes - Foie gras poelé, pommes 23
Slaatje met gerookte eendenborstfilet en foie gras - Salade de magret de canard fumé et foie gras 21
Borstfilet van fazant, witloof, knolselderpuree,roomsausje boschampignons 27
Filet de faisan, chicons, purée céleri-rave, sauce crème aux champignons des bois
Filet van hazenrug, peperroomsaus, appeltje, veenbessen, rode kool 25
Filet de râble de lièvre, sauce poivrade, pomme aux airelles, chou rouge
Hertenkroontje, verfijnde wildsaus, puree van spruitjes 31
Couronne de faon, sauce de gibier améliorée, purée choux de Bruxelles
Stoofpotje van fazant, kalfsgehaktballetjes, worteltjes, wilde boschampignons 27
Civet de faisan, boulettes de veau, champignons des bois
Suggestie dessert: Moelleux, vanille-ijs
Suggestion dessert: Moelleux, glace vanille 10.5
Openingsuren
woensdag tot zondag keuken open van 11u30 tot 14u30 gesloten van 15u30 tot 17u30
Heures d 'ouverture
Lundi et mardi fermé
Du mercredi au dimanche cuisine ouverte à partir de 11h30 a 14h30 fermée de 15h30 à 17h30
Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:
Werken met streek-eigen producten
De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.
Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.
Werken met seizoensgebonden producten.
We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.
Werken met succulente specialiteiten
Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.
Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust
Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…
Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..
Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.
De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.