Openingsuren
woensdag tot zondag keuken open van 11u30 tot 14u30 mogelijk tot 15u enkel hoodschotel gesloten van 15u30 tot 17u30 terug open tot 21u 30
Heures d 'ouverture
Lundi et mardi fermé
Du mercredi au dimanche cuisine ouverte à partir de 11h30 a 14h30 fermée de 15h30 à 17h30
Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:
Werken met streek-eigen producten
De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.
Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.
Werken met seizoensgebonden producten.
We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.
Werken met succulente specialiteiten
Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.
Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust
Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…
Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..
Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.
De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.