Jaarlijks verlof - Congé annuel
vanaf 12/11 terug open woensdag 11/12
A partir de 12/11 ouvert le mercredi 11/12
Met grote vreugde en enthousiasme presenteren wij u onze feestelijke menu’s ter gelegenheid van het einde jaar.
Onze kerst en nieuwjaarmenu kan u hieronder vinden.
Met kerstavond 25/12 en oudejaarsavond 31/12 is enkel de menu verkrijgbaar.
Kerstdag en nieuwjaarsdag kan er ook aan de kaart gegeten worden.
Op oudejaarsavond 31/12 zijn wij open vanaf 19 uur en vragen we om niet later
dan om 20 uur te komen. Reservatie verplicht en voor 24/12 en 31/12 vragen we om na telefonische
reservatie (050/411074) het bedrag te storten op rekening nummer : BE96 0689 1002 2705
OUDEJAARSMENU ASSORTIMENT 119
HAPJES met glaasje bubbels of aperitief naar keuze
VOORGERECHT BOUCHÉ ROYAL Pastei van hoevekip, kalfszwezerikken, gehaktballetjes van kalf, wilde boschampignons
SOEP CAPPUCCINO VAN GRIJZE NOORDZEEGARNAAL
HOOFDGERECHT PATRIJSFILET Gratin dauphinois, rode portosaus, in huis gefermenteerde zuurkool
DESSERT SIBERIENNE 2025
KERSTMENU 66
KERSTHAPJE
VOORGERECHT KROKETJES VAN FAZANT winters slaatje
HOOFDGERECHT GEKONFIJTE EENDENBOUT pompoenpuree, gecarameliseerde chiconette , brasvar spek, shitake-wildsaus
DESSERT MOELLEUX CHOCOLAT vanille ijs
Nous sommes ravis de vous présenter nos délicieux menus de Noël et du nouvel An.
Nous servons que le menu réveillon du Nouvel An le 31/12.
Vous pouvez également manger à la carte le jour de Noël et le jour de l'An.
Le réveillon du Nouvel An 31/12 nous sommes ouverts à partir de 19h et nous demandons au plus tard
d' arrivez à 20 heures. Uniquement sur réservation, pour le 31/12 nous demandons une réservation par téléphone
(050/411074) et de verser le montant sur le numéro de compte : BE96 0689 1002 2705
MENU NOUVEL AN 119
ASSORTIMENT D’AMUSES-BOUCHES un verre de fines bulles ou un apéritif au choix
ENTREE BOUCHÉE ROYAL Feuilleté au poulet fermier, ris de veau, boulettes de veau, champignons des bois
SOUP CAPPUCCINO DE CREVETTES GRISES DE LA MER DU NORD
PLAT PRINCIPAL FILET DE PERDRIX Gratin dauphinois, sauce au porto rouge, choucroute maison
DESSERT SIBERIENNE 2025
MENU NOËL 66
MISE EN BOUCHE DE NOËL
ENTREE CROQUETTES DE FAISAN salade hivernal
PLAT PRINCIPAL CUISSE DE CANARD CONFITE purée de potiron, chiconette caramelisée, lard brasvar, sauce gibier-shitake
DESSERT MOELLEUX AU CHOCOLAT glace vanille
VOORGERECHTEN | ENTREE
Wild - Gibier
Gevogelteroomsoep, boschampignons
Crème de volaille, champignons des bois 8
Carpaccio van ree, notensla
Carpaccio de chevreuil, roquette 17
Gebakken eendenlever, appeltjes 23
Foie gras poelé, pommes
Borstfilet van fazant, witloof, knolselderpuree,
roomsausje boschampignons 27
Filet de faisan, chicons, purée céleri-rave, sauce crème
aux champignons des bois
Filet van hazenrug, peperroomsaus, appeltje, veenbessen, rode kool 25
Filet de râble de lièvre, sauce poivrade, pomme aux airelles, chou rouge
Hertenkroontje, verfijnde wildsaus, puree van spruitjes 31
Couronne de faon, sauce de gibier améliorée, purée choux de Bruxelles
Stoofpotje van fazant, kalfsgehaktballetjes, worteltjes,
wilde boschampignons 27
Civet de faisan, boulettes de veau, champignons des bois
Openingsuren
woensdag tot zondag keuken open van 11u30 tot 14u30 mogelijk tot 15u enkel hoodschotel gesloten van 15u30 tot 17u30 terug open tot 21u 30
Heures d 'ouverture
Lundi et mardi fermé
Du mercredi au dimanche cuisine ouverte à partir de 11h30 a 14h30 fermée de 15h30 à 17h30
Het restaurant “ Venitien “, pal op de Zeedijk van Blankenberge, is meer en meer the place to be voor iedereen die van lekker eten houdt. Waarom ? Omdat directie en de personeelsploeg volgende regels hoog in het vaandel dragen:
Werken met streek-eigen producten
De vismijn van Zeebrugge ligt op nauwelijks drie kilometer van ons restaurant. We garanderen dagverse vis van Zeebrugse vissersboten.
Onze vleesleveranciers weten dat alleen vlees van de beste kwaliteit door ons wordt aanvaard. Liefst nog van Westvlaamse kwekers.
Werken met seizoensgebonden producten.
We volgen scrupuleus het aanbod op het ritme van de seizoenen. Asperges in het voorjaar, lamsvlees rond de Paasperiode en ….nu staan onze mosselpotten klaar om U de Imperials of de Goudmerk-mosselen te serveren aan de beste prijs.
Werken met succulente specialiteiten
Naast onze gewone kaart, heeft de Venitien ook altijd specialiteiten die de familie Wymeels met veel glans kan aanbieden: babykreeft, Canadese kreeft, diverse soorten oesters, wild in het jachtseizoen…..Kortom: de betere specialiteiten.
Modern of klassiek, maar altijd betaalbaar en erg prijsbewust
Ben je amateur van de klassieke Franse keuken, van Escoffier en dus eerder klassiek…
Of ben je volgeling van de moderne keuken met de unieke smaakcombinaties en kleurrijke presentaties…..
Dat alles kan onze keukenbrigade klaarmaken. Ons zaalpersoneel zorgt dat het op perfecte wijze aan tafel wordt gebracht….en Youri en Katrien Wymeels-Vergote zorgen als uitbaters dat alles echt betaalbaar blijft voor iedereen die de Venitien binnenstapt.
De Venitien…het restaurant waar iedereen kan binnenstappen en altijd tevreden buitenkomt.